Piletina u umaku od oraha
Očišćeno pile stavite u lonac sa vodom, dodajte po želji soli, češnjaka i mažuran pa kuhajte dok meso ne omekša. Kuhano pile ohladite, odvojite meso od kostiju, pa stavite u zagrijanu posudu. Juhu ostavite sa strane, jer će Vam trebati poslije.
Potopite kruh u vodu, a zatim ga dobro iscijedite i smiksajte zajedno sa orasima. U smjesu kruha i oraha dodajte soli, malo papra, te ponovno smiksajte. Smjesu miješajte dolijevajući pomalo juhu dok ne dobijete gusti umak. Umakom prelijte pileće meso u posudi i pospite crvenom paprikom.
Vaša piletina u umaku od oraha je spremna za posluživanje.
Želimo Vam dobar tek!
SASTOJCI ZA UMAK:
– pile (oko 1,5 kg)
– voda
– dva prstohvata soli
– 1 češanj češnjaka
– 1 žličica mažurana
– 2 kriške kruha
– 200 grama oraha
– malo papra
– pileća juha
– 1 žličica crvene paprike