Opis
Orahovo ulje
Hladnim prešanjem oraha nastaje ulje zlatno žute boje visoke kvalitete i hranidbenih svojstava.
Hladno prešano orahovo ulje svrstava se u grupu ulja visoke biološke vrijednosti jer sadrži visoki udjel nezasićenih masnih kiselina (omega-3, omega-6 i omega-9) te je bogato antioksidantima i protuupalnim tvarima.
Okus orahova ulja je bogat i ugodan, te ga je moguće i korisno upotrebljavati svakodnevno. Može se konzumirati samostalno prije ili nakon obroka, kao dodatak kod pripremanja raznih vrsta umaka, deserata, salata i u drugim vrstama jela.
Koristi se u prehrambene svrhe kao dodatak jelima i salatama stvarajući poseban okus i užitak pri konzumaciji.
Kod pripremanja hrane dodati u količini prema vlastitim željama.
Kod samostalnog konzumiranja najbolje je uzimati 1 žlicu (cca 30 kapi), 2 do 3 puta dnevno, poslije jela.
Napomena:
Vrlo je važno da orahovo ulje ne koristite u pripremi prženih jela jer prženjem gubi gotovo sva blagotvorna svojstva